Общинска избирателна комисия Павликени


РЕШЕНИЕ
№ 126-МИ
Павликени, 25.10.2019

ОТНОСНО: Транспортиране, охрана, организацията и вътрешния ред на СИК до и в ОИК при предаване и съхранение на изборните книжа и материали от изборите при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. в сградата на Община Павликени, определяне на зони за престой и присъствие на наблюдатели, застъпници на кандидатските листи, представители на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, представители на средствата за масово осведомяване.

На основание чл. 87, ал. 1, т. 1, т. 20 и т.34 от Изборния кодекс, Общинска избирателна комисия Павликени

Р Е Ш И:

 1. Транспортът и охраната на представителите на СИК, които ще предават протоколите и останалите книжа и материали от изборните помещения до ОИК в сградата на Община Павликени, се осигуряват от общинската администрация и от органите на МВР. Няколко съседни СИК могат да бъдат обслужени от едно транспортно средство.
 2. Забранява се на членовете на СИК да пренасят протоколите, бюлетините, изборните книжа и други материали по домовете си или на други места освен в ОИК в общината.
 3. Книжата и материалите се транспортират от секцията (изборното помещение) до ОИК със специално организиран транспорт. На всяко транспортно средство на предната видима част на стъклото се поставя табела с надпис „ОИК Павликени”.
 4. Транспортното средство, ескортирано от автомобил със специален режим на движение превозва членовете на СИК, приносители на протоколите и останалите книжа и материали в ОИК за предаване на протоколите и списъците на ОИК до сградата на Община Павликени, след което помощните материали се предават на общинската администрация.
 5. Не се позволява транспортирането със собствен транспорт на представителите на СИК, които ще предават протоколите и останалите книжа и материали от изборните помещения до ОИК в сградата на Община Павликени, както и транспортирането им без осигурена охрана от органите на МВР.
 6. Достъпът до сградата на Община Павликени се осъществява с пропускателен режим.
 7. Членовете на СИК слизат от транспортното средство и се насочват към централния северен вход на сградата на общинска администрация. Следващото ППС, което пристигне, изчаква със затворени врати всички членове на СИК от предходното транспортно средство да получат поредни номера, след което отваря врати, за да слязат членовете на СИК, които превозва. Същото се отнася за всяко следващо транспортно средство. Контролът на достъп до входа на сградата на Община Павликени се възлага на органите на МВР и служителите на Община Павликени.
 8. Определените членове на ОИК следва да снабдяват с последователни номера пристигащите СИК непосредствено след входа на сградата на Община Павликени, определен за влизане на членовете на СИК, като при всеки даден от тях номер отразяват в таблична форма поредния номер и номер на секция.
 9. Номерата да бъдат раздавани съобразно поредността на пристигане на членовете на СИК, приносители на изборните книжа и материали.
 10. Приносителите на изборни книжа и материали членове на СИК се допускат до ИП, съобразно възможностите за обработването на секционните протоколи. Поредните номера се обявяват на глас от член на ОИК-Павликени, така, че да е чуто от всички членове на СИК.
 11. Определя зона за престой и изчакване на приносителите на изборни книжа и материали членове на СИК в „лоби бар” на сградата на Община Павликени.
 12. Определя зона за застъпници, представители на ПП и коалиции, представителите на средства за масово осведомяване, в която могат да наблюдават ИП – вторият етаж от помещението, обособено за ИП (заседателна зала на ОС-Павликени) в сградата на Община Павликени, при пазене на абсолютна тишина.
 13. При въвеждане на данните от протоколите на СИК в ИП на ОИК може да присъстват отговорникът на ИП, операторите на компютри, персоналът за сервизно обслужване на техниката, представителите на преброителя, членовете на ОИК, членовете на ЦИК, приносителите на протоколи от СИК, само по един наблюдател от една и съща неправителствена организация, само по един застъпник – на кандидатска листа на партия, коалиция и инициативен комитет и само по един представител на политическа партия, коалиция и инициативен комитет, регистрирали кандидати на предварително определените от ОИК и отговорника на ИП места. Те не могат да се намесват при работата на операторите и членовете на СИК и ОИК.
 14. При неспазване на реда в помещението, съответният нарушител се предупреждава, а при необходимост се отстранява от залата от ОИК /отговорника на ИП/.
 15. След приемане на протоколите от ОИК членовете на СИК предават в общинската администрация на комисията, назначена по реда на чл. 445, ал. 7 от ИК със заповед на кмета на общината останалите книжа и материали. В състава на комисията се включват длъжностни лица от общинската администрация.
 16. Запечатаните торби с бюлетините и другите книжа и материали на СИК не се разпечатват по никакъв повод без нарочно решение на ОИК по чл. 445, ал. 3 от ИК за повторно преброяване на бюлетините, а след приемането им – от общинската администрация или въз основа на решение на Централната избирателна комисия и разпореждане на съда.

            Настоящото решение да се сведе до знанието на Община Павликени и органите на МВР.

            Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия по реда на чл. 88 от ИК.

Председател: Лидия Монова Драганова-Чингарска

Секретар: Камелия Бориславова Николова

* Публикувано на 25.10.2019 в 13:43 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031 

Решения

 • № 170-МИ / 24.11.2021

  относно: предсрочно прекратяване на пълномощията на общински съветник и обявяване за избран следващия в кандидатската листа

 • № 169-МИ / 08.01.2021

  относно: обявяване за избран за общински съветник следващия в листата кандидат на партия „Движение за права и свободи – ДПС“

 • № 168-МИ / 22.11.2019

  относно: предсрочно прекратяване на пълномощията на общински съветник и обявяване за избран следващия в кандидатската листа

всички решения